Gratis voedingsadvies
Wij staan u graag te woord!
0495 664 110

MOBILITY droogvoer hond

Remt ontstekingen en ondersteunt de gezondheid van gewrichten

  • Stimuleert productie van kraakbeencomponenten
  • Vertraagt de afbraak van kraakbeen
  • Werkt ontstekingsremmend
  • Helpt het ideale gewicht te behouden
  • Beschermt tegen cel veroudering en activeert het immuunsysteem

Verkrijgbaar in 3 kg en 10 kg verpakkingen

Vanaf:  32,50

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Droogvoer dieet voor honden met inflammatoire gewrichtsaandoeningen

Artrose treft honden van alle leeftijden

De oorzaken van artrose zijn erg divers. Bijvoorbeeld groeistoornissen, overbelasting tijdens training, slechte houding zoals bij heupdysplasie (HD), verwondingen in het gewrichtsgebied of overgewicht kunnen allemaal bij dragen aan de ontwikkeling van artrose. Artrose komt voor bij zowel jonge als oudere honden, hoewel de incidentie toeneemt met de leeftijd, aangezien de leeftijdsgebonden slijtage van de gewrichten ook bijdraagt aan de ontwikkeling van de ziekte. Bij 20% van alle oudere honden komen bewegingsstoornissen voor door artrose. Symptomen van artrose zijn het niet willen bewegen, kreupelheid of stijfheid met lopen, het vermijden van bepaalde bewegingen zoals springen of traplopen, moeilijk opstaan en vaak een algemene vermoeidheid en zich terugtrekken. Omdat de afbraak van het kraakbeen een geleidelijk proces is, is het vaak niet duidelijk dat de hond last heeft van pijnlijke gewrichten, die zo vroeg mogelijk door de dierenarts herkend zouden kunnen worden. Met de juiste medicatie en een speciale voeding kan een aanzienlijke verbetering worden bereikt en kan verslechtering actief tegengegaan worden.

Hoe Mobility droogvoer uw hond ondersteunt bij gewrichtsproblemen

MeraVital Mobility is een hoogwaardig droogvoer dieet ontwikkelt door dierenartsen en voedingsdeskundigen, dat therapeutische hoeveelheden glucosamine en chondroïtinesulfaat bevat, dit zijn bouwstenen van het gewrichtskraakbeen, die de ontwikkeling en het onderhoud van het kraakbeen kunnen ondersteunen als het in de juiste hoeveelheden wordt gegeven. Omega-3-vetzuren (EPA en DHA) verlichten ontstekingsprocessen in overbelaste gewrichten. Natuurlijke antioxidanten uit druivenpit extracten, hop en groene thee evenals vitamine C, vitamine E, selenium en betacaroteen neutraliseren vrije radicalen die ontstaan tijdens de ontstekingsprocessen in het gewricht. L-carnitine en een laag vetgehalte zorgen ervoor dat het ideale gewicht behouden blijft, om de gewrichten van uw hond niet te overbelasten door overgewicht.

Veterinair advies bij pijnlijke gewrichten

Pijn in de gewrichten kan ook worden veroorzaakt door een anderen ziekte zoals de ziekte van Lyme of door basale gewrichtsdysplasie. Het is van belang dat je de oorzaak van de pijn laat onderzoeken door een dierenarts, omdat een andere behandeling dringend nodig kan zijn. MeraVital Mobility mag alleen worden gevoerd op veterinair advies onder passend medisch toezicht.

Algemene tips voor honden met gewrichtsaandoeningen

  • Als uw hond artrose heeft, moet u uw hond regelmatig laten contoleren door de dierenarts. Op deze manier kan de pijnbehandeling altijd worden aangepast aan de huidige situatie.
  • Zorg ervoor dat uw hond een warme en zachte ligplaats heeft, want kou en druk hebben een negatief effect op stijve en pijnlijke gewrichten. In dierenspeciaalzaken zijn inmiddels diverse orthopedische kussens en ligbedden voor honden te verkrijgen.
  • De aangetaste gewrichten moeten blijven bewegen, anders stopt de productie van belangrijke gewrichtssmeermiddelen en slijten de gewrichten nog sneller. Zorg daarom voor regelmatige lichaamsbeweging met mate.
  • Vermijd regelmatig traplopen, uit de auto springen of schokkerige bewegingen met uw hond, zoals bij het slepen of vangen van speeltjes. Dit alles zorgt voor extreme belasting van de gewrichten.
  • Een hond met gewrichtsproblemen mag geen overgewicht hebben, hierdoor wordt de belasting van de gewrichten verhoogt. Bespreek met uw dierenarts of u uw hond op een gezonde manier kunt laten afvallen met MeraVital Weight Control.

Indicaties

  • Artrose
  • Inflammatoire gewrichtsaandoeningen

Contra-indicaties

  • Puppy’s
  • Drachtige of zogende teven

Voordelen MeraVital Mobility droogvoer

  • Stimuleert productie van kraakbeencomponenten
  • Vertraagt de afbraak van kraakbeen
  • Werkt ontstekingsremmend
  • Helpt het ideale gewicht te behouden
  • Beschermt tegen cel veroudering en activeert het immuunsysteem

Voedingswaarde

Analytische componenten: eiwit 25%, vetgehalte 11%, ruwe celstof 4%, ruwe as 7%, omega-3-vetzuren 0,7%, eicosapentaeenzuur 0,03%, calcium 1,15%, fosfor 0,9%, natrium 0,35%

Samenstelling: Maïs, gevogelte eiwit (gedeeltelijk gedroogd en gehydrolyseerd), rijst, lignocellulose, gevogeltevet, gelatine (gehydrolyseerd), gedroogde bietenpulp, lijnzaad, zalmolie, natriumchloride, zonnebloemolie, kaliumchloride, gist extract (0,3%, rijk aan Mannan-oligosacchariden en beta-glucanen), monocalciumfosfaat, zeewiermeel (rijk aan DHA*), claciumcarbonaat, glucosamine (0,12%), chicorei inuline, chondroïtinesulfaat (0,06%), extracten van druivenpitten, hop, groente thee (0,04 rijk aan Flavonoïden en Polyfenolen, tagetes bloemenmeel (rijk aan Luteïne). * Docosahexaeenzuur

Toevoegingen: Vitamine A 18.000 IE, vitamine D3 1.600 E (alle rac-alpha-tocoferylacetaat) 600 mg, vitamine C ( Na-Ca-ascorbyl fosfaat) 200 mg, beta caroteen 40 mg, L-carnitine 100 mg, koper (als koper-(II)-sulfaat, pentahydraat) 12,5 mg, zink (als zinksulfaat, monohydraat) 100 mg, zink (als glycine-zinksulfaat, hydraat) 120 mg, ijzer (als ijzer-(II)-sulfaat, monohydraat) 150 mg, mangaan (als mangaan-(II)-sulfaat, monohydraat) 25 mg, jodium (als calciumjodaat, watervrij) 1,8 mg, selenium (als natriumseleniet) 0,35 mg.

Technologische toevoegingen: Antioxidant

Energiegehalte (volgens FEDIAF, 2014); 1480 kJ ME/100g.

Voedingsadvies

Onze tips voor het gebruik van MeraVital Mobility droogvoer:

  • U kunt MeraVital Mobility droogvoer ook geweekt geven of combineren met MeraVital Mobility natvoer (elk de helft van de aanbevolen hoeveelheid).
  • Giet nooit kokend water over het voedsel, dit zal namelijk de hittegevoelige ingrediënten afbreken.
  • Gekookt water mag niet warmer zijn dan 50° Celsius als het in aanraking komt met het voer. Laat het voer afkoelen tot 35° Celsius voordat u het gaat voeren.
  • Zorg ervoor dat uw hond altijd toegang heeft tot vers water.
  • Het is niet nodig om andere gewrichtssuplementen toe te voegen, aangezien MeraVital Mobility de therapeutische hoeveelheid al bevat.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
De aanbevolen hoeveelheden zijn richtwaarde per dag, die afhankelijk van leeftijd, ras, activiteit en omgeving moeten worden aangepast. Zorg ervoor dat uw hond altijd over vers water beschikt.

Opslag
Bewaar alle MERA-producten op een koele en droge plaats om de kwaliteit van onze producten gedurende de gehele houdbaarheidsperiode te garanderen.

Voedingsadvies

Wij geven u graag persoonlijk advies over welke Mera Vital voeding het best geschikt is voor uw hond! Vul het formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk een Mera Vital advies per e-mail. Natuurlijk mag u altijd telefonisch contact opnemen met dringende vragen.

Gratis voedingsadvies
Dierenvoeding advies